США пропонують до $10 мільйонів за дані про іноземних хакерів

США пропонують до $10 мільйонів за дані про іноземних хакерів

Укрінформ
Уряд США запропонував винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе виявити або визначити місцезнаходження хакерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного департаменту США.

Як зазначено у заяві пресслужби, це стосується будь-якої особи, яка, діючи за вказівкою або під контролем іноземного уряду, бере участь у зловмисній кібер-діяльності, спрямованої проти критичної інфраструктури США.

До систем, що підлягають захисту від хакерів належать не лише комп’ютерні системи уряду та фінансових установ США, а й ті, що використовуються або впливають на міждержавну торгівлю чи зв’язок.

Читайте також: Сторінки російських хакерів REvil, які атакували США, зникли з Даркнету

Винагорода за дані про хакерів буде надаватися в рамках урядової програми "Винагорода за правосуддя". Виплати винагороди можуть включати платежі у криптовалюті.

Читайте також: Байден наказав спецслужбам розслідувати кібератаки російських хакерів

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Міністерство юстиції США повернуло $2,3 млн з викупу, сплаченого хакерам, які атакували магістральний трубопровід Colonial Pipeline. Повідомляється, що правоохоронці вилучили майже весь понад 4-мільйонний викуп. Агенти змогли ідентифікувати віртуальний валютний гаманець, який хакери DarkSide використовували для вимагання грошей у Colonial Pipeline.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-