Безос отримав офіційну ліцензію на політ у космос

Безос отримав офіційну ліцензію на політ у космос

Укрінформ
Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) затвердило ліцензію для  компанії Blue Origin на доставку людей у космос із використанням системи New Shepard.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Першим, запланованим на 20 липня, рейсом Blue Origin має відправити в космос колишнього виконавчого директора Amazon.com Джеффа Безоса», - вказує агентство.

Ліцензія FAA для компанії Blue Origin діє до серпня. Запуск корабля дозволений на об’єкті Launch Site One у Техасі.

Читайте також: Разом із Безосом у космічний політ відправиться 82-річна льотчиця

Як зазначається, перед видачею ліцензії FAA перевірило безпеку роботи апаратного та програмного забезпечення ракети-носія, після чого підтвердило, що система відповідає всім вимогам.

Нагадаємо, запуск Blue Origin має відбутися трохи більше ніж через тиждень після того, як компанія Virgin Galactic успішно здійснила перший суборбітальний туристичний політ на своєму апараті.

Читайте також: Маск привітав Бренсона з прекрасним польотом, а Безос чекає на «вступ до клубу»

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня Безос має намір здійснити 11-хвилинний політ у космос разом зі своїм братом і переможцем аукціону Blue Origin на місце в космічному кораблі, яке було продано за 28 млн дол.

Пасажири New Shepard перебуватимуть у невагомості близько трьох хвилин, а також побачать темряву космосу і вигнуту перспективу Землі. В майбутньому квиток на ракету може коштувати від 200 тис. дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-