Запровадження 5G в Україні найближчим часом є завданням для влади — Шмигаль

Запровадження 5G в Україні найближчим часом є завданням для влади — Шмигаль

Укрінформ
Уряд працює над тим, аби якомога скоріше покрити території держави 4G та запровадити технології 5G найближчим часом.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав , відкриваючи у Вільнюсі вступну сесію Конференції з питань реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У планах — підключення України до швидкісного інтернету 4G та запровадження нової перспективної технології 5G вже найближчим часом”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, влада активно працює над розвитком електронних довірчих послуг. У порядку денному України та ЄС - укладення двосторонньої угоди про взаємовизнання електронних довірчих послуг.

Раніше віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв про те, що серед основних цілей Мінцифри — за три роки забезпечити 95% жителів України доступом до 4G. Нині Мінцифри реалізовує чіткий план покриття території України.

Читайте також: В Україні зростає кількість 5G-смартфонів - Мінцифри

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Напередодні відкривали URC Президенти України й Литви Володимир Зеленський та Гітанас Наусєда.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-