З Байконуру стартувала ракета з новим екіпажем МКС

З Байконуру стартувала ракета з новим екіпажем МКС

Фото, відео
Укрінформ
З космодрому Байконур у п'ятницю здійснено запуск ракети-носія «Союз 2.1а» з транспортним пілотованим кораблем (ТПК) «Союз МС-18», на борту якого знаходиться новий екіпаж Міжнародної космічної станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kazinform.

На МКС відбув російсько-американський екіпаж у складі командира корабля «Союз МС-18» та експедиції МКС-65 Олега Новицького, бортінженера-1 Петра Дуброва (космонавти "Роскосмосу") і бортінженера-2, астронавта NASA Марка Ванде Хая.

Для 49-річного Новицького це третій космічний політ. 54-річний Ванде Хай вирушив у космос вдруге. Для 43-річного Дуброва це перший політ.

Ракета з новим екіпажем МКС стартувала з Байконура / Фото: inform.kz

Планована тривалість польоту експедиції становить 191 добу.

Читайте також: Марсіанський гелікоптер вперше розгорнув лопаті несучого гвинта

Наразі екіпаж МКС складається з астронавта NASA Кетлін Рубінс і російських космонавтів Сергія Рижикова і Сергія Кудь-Сверчкова, які перебувають на станції з середини жовтня минулого року, а також американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннон Вокер і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїті Ногуті, які прибули 17 листопада 2020 року на станцію на американському пілотованому кораблі Crew Dragon компанії SpaceX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-