У США відкрили конкурс «масок наступного покоління»

У США відкрили конкурс «масок наступного покоління»

Укрінформ
Управління передових біомедичних досліджень і розробок уряду США (BARDA) оголосило конкурс на розробку «масок наступного покоління», призовий фонд якого становить 500 000 доларів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Verge.

Програма Mask Innovation Challenge була створена у співпраці з Національним інститутом безпеки та гігієни праці (NIOSH) для вирішення деяких поширених скарг, пов'язаних з масками. Зокрема, це стосується проблем з запотіванням окулярів, подразненням шкіри, незручностями в тривалому носінні і під час спілкування.

Конкурс проходитиме у два етапи.

Перший етап, сфокусований на «дизайні», розділений на два напрямки: один розглядає варіанти переробки наявних масок, а інший - нові технології і матеріали. Представлені матеріали мають включати реальні схеми для створення пропонованих масок, які можуть бути протестовані в майбутньому.

Читайте також: Вчені довели, що сонячне світло швидко знищує коронавірус

На першому етапі будуть визначені до 10 переможців, кожен з яких отримає 10 000 доларів на допомогу в створенні прототипу своїх масок.

Під час другого етапу відбуватиметься «перевірка концепції» - дизайн масок, що беруть участь в конкурсі, має бути абсолютно новим, неповторним, не схожим на будь-яку вже наявну маску. Учасники другої фази презентуватимуть прототипи своїх масок для тестування в NIOSH.

До п'яти переможців другого етапу розділять загальний призовий фонд у розмірі 400 000 доларів США.

Фото: The Verge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-