Crew Dragon успішно перестикувався з МКС

Crew Dragon успішно перестикувався з МКС

Відео
Укрінформ
Космічний корабель Crew Dragon американської компанії SpaceX з чотирма астронавтами на борту успішно перестикувався з Міжнародною космічною станцією (МКС) в автоматичному режимі.

Про це повідомляє SpaceX у Твітері, передає Укрінформ. 

«Dragon повторно зістикувався з МКС, завершивши свій перший в історії політ для зміни порту та поступившись місцем для Crew-2 Dragon, який прибуде за кілька тижнів, а також CRS-22 Dragon цього літа», - йдеться у твіті.

Корабель пристикувався до шлюзу модуля Harmony на МКС. Процес перестикування тривав близько 40 хвилин.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня о 13:29 за київським часом Crew Dragon успішно відстикувався від переднього шлюзу модуля Harmony, звільнивши місце для наступної місії та доставки вантажу на кораблі, прибуття якого на МКС планується 23 квітня.

Читайте також: Cargo Dragon доставив на МКС модуль для запуску міні-супутників

На борту Crew Dragon перебувають астронавти NASA Майкл Гопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїчі Ногучі. Планується, що 28 квітня вони повернуться на Землю.

У ніч проти 16 листопада 2020 року (за Києвом) компанія SpaceX та космічне агентство NASA здійснили запуск ракети Falcon 9 з першою оперативною місією екіпажу Dragon (Crew-1) на МКС.

17 листопада космічний корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-