Японський стартап запустив супутник для прибирання космічного сміття

Японський стартап запустив супутник для прибирання космічного сміття

Укрінформ
Японська компанія-стартап Astroscale запустила супутник для випробування технології з видалення сміття з космосу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Представники Astroscale кажуть, що їхній супутник зі збору сміття використовує спеціальний магніт для захоплення уламків. Після цього супутник разом з уламками спалюється у процесі входу до шару атмосфери.

Під час випробувальної місії супутник спочатку випустить сміття в космос, а потім збере його. Планується також провести випробування технології з визначення місць скупчення сміття.

Читайте також: Rocket Lab запустила на орбіту ще сім супутників

Компанія заявляє, що стала першою приватною компанією, здатною продемонструвати подібну технологію зі збору сміття в космосі. Вона планує використовувати її в комерційних цілях.

Космічне сміття - зростаюча проблема, тому що кинуті супутники і частини ракет залишаються на орбіті, створюючи загрозу зіткнення.

За деякими даними, більше 20 тис. подібних уламків обертаються навколо Землі. Це серйозна проблема, уламки становлять загрозу для майбутніх космічних польотів.

Читайте також: Китай запустив ракету з експериментальним супутником

Представники компанії в Токіо повідомили, що в понеділок російський космічний корабель "Союз", запущений з космодрому в Казахстані, вивів на орбіту випробувальний супутник і його політ проходить нормально.

Як повідомлялося, ракета "Союз-2.1.а" з південнокорейським супутником CAS500-1 і 37 супутниками з 18 країн стартувала з космодрому "Байконур".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-