Hubble показав, як змінюються пори року на Сатурні

Hubble показав, як змінюються пори року на Сатурні

Фото
Укрінформ
Телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) показав, як змінюються пори року на планеті Сатурн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті NASA.

«Космічний телескоп Hubble дає астрономам уявлення про зміни в турбулентній атмосфері Сатурна. Зображення були зроблені під час переходу літа в північній півкулі в осінь в 2018, 2019 і 2020 роках (зліва направо)», - зазначили в NASA.

За словами планетолога NASA Емі Саймон, коли Сатурн рухається до осені у північній півкулі, то можна побачити, як змінюються полярні та екваторіальні регіони, що атмосфера змінюється у значно коротших часових масштабах.

«Ми виявили невелику зміну кольору з року в рік, можливо, це висота хмар і вітрів. Не дивно, що ці зміни не величезні, оскільки ми дивимося тільки на невелику частину року Сатурна», - зазначила вона.

Читайте також: Hubble показав молоду комету біля Юпітера

Сатурн - шоста планета від Сонця, обертається вона на відстані у близько 1,4 млрд кілометрів від нього. Щоб обернутися навколо Сонця, планеті потрібно близько 29 земних років, тому кожна пора року на Сатурні триває більше семи земних років.

Як повідомляв Укрінформ, Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу опублікувало перші звуки руху марсоходу Perseverance по поверхні Червоної планети.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-