NASA успішно випробувало двигуни ракети для польоту на Місяць

NASA успішно випробувало двигуни ракети для польоту на Місяць

Укрінформ
Двигуни ракети для майбутньої експедиції на Місяць, запланованої NASA, пройшли успішне випробування у США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“NASA успішно випробувала двигуни збудованої Boeing ракети для місії Артеміди, метою якої є повернення американських астронавтів на Місяць до 2024-го року, більш ніж через півстоліття після останньої місячної прогулянки”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що NASA провело випробування, запустивши двигуни головного ступеню ракети SLS, яка була закріплена на спеціальній вежі.

“Чотири двигуни RS-25 працювали повних вісім хвилин випробування, заповнивши навколишній простір хмарами білого диму”, - стверджує Reuters.

Читайте також: На основі технології NASA створили безповітряну велошину

Агентство нагадує, що попереднє випробування двигунів у січні було припинено через хвилину - суттєво раніше, ніж чотири хвилини, необхідні для збору достатніх даних.

“Очікується, що SLS тепер буде доставлено до космічного центру імені Кеннеді у Флориді для приєднання до космічного апарату Orion, розробки Lockheed Martin”, -  зауважується в тексті.

Читайте також: Falcon 9 здійснила дев'яту успішну посадку на безпілотний корабель SpaceX

Як повідомлялося, NASA має намір доставити до Місяця астронавтів та повернути їх на Землю до 2024-го року. Однак програма розробки призначеної для цього ракети відстає на три роки та вже на 3 млрд дол вийшла за межі бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-