На основі технології NASA створили безповітряну велошину

На основі технології NASA створили безповітряну велошину

Фото
Укрінформ
Американський стартап SMART, заснований у 2020 році, представив свій перший продукт - безповітряну велосипедну шину на основі технології NASA, яка підвищить стійкість майбутніх місячних і марсіанських роверів.

Про це повідомляє TechCrunch, передає Укрінформ.

Шина METL від SMART — це перший результат співпраці стартапу з Дослідницьким центром NASA імені Джона Гленна, де розробили так звану технологію «сплаву пам'яті форми» (SMA). SMA дозволяє використовувати шину, що сконструйована з взаємопов’язаних пружин та не вимагає накачування. Вона не захищена від проколів, але може забезпечити еквівалентне або краще зчеплення у порівнянні з надувними гумовими шинами і навіть має деякі вбудовані амортизаційні можливості.

Сплав здатний повертати собі форму на молекулярному рівні, тобто матеріал може адаптуватися до нерівностей місцевості та повертати собі первинну форму без втрати цілісності конструкції з часом.

Співзасновниками SMART є чемпіон американського телесеріалу «Survivor: Fiji» Ерл Коул та інженер Браян Єнн. Команда планує вийти на велосипедний ринок з розробкою шини METL, що має стати доступною для широкого кола споживачів на початку наступного року. Після цього SMART має намір також впроваджувати шини SMA в автомобільній промисловості.

Читайте також: Український стартап Delfast запускає розробку електровелосипедів в Україні

SMART уже має партнерські відносини з компанією Spin, якою володіє Ford і яка займається розробкою нових моделей велосипедів і скутерів.

Фото: SMART Tire Company / NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-