Єврокомісія стягує близько €8 мільйонів з провідного розробника відеоігор

Єврокомісія стягує близько €8 мільйонів з провідного розробника відеоігор

Укрінформ
Єврокомісія оголосила про рішення накласти стягнення в обсязі майже 8 мільйонів євро за порушення правил конкуренції на компанію Valve, яка є власницею відомої ігрової онлайн платформи “Steam”, що поширює близько 35 тисяч комп’ютерних ігор по усьому світу, а також на партнерів цієї компанії.

Таке повідомлення оприлюднене у середу на сайті Європейської Комісії.

«Європейська Комісія наклала штраф на компанію Valve, власника ігрової онлайн платформи “Steam”, а також на п’ятьох її партнерів… на суму 7,8 млн євро за порушення правил ЄС у сфері конкуренції. Valve та її партнери обмежували транскордонні продажі деяких комп’ютерних ігор на основі геолокації користувачів в межах Європейського економічного простору, вдаючись до практики так званого геоблокування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, стягнення на загальну суму у 6 мільйонів євро з партнерських компаній, які сприяли розслідуванню Єврокомісії, було скорочено на 10-15 відсотків. В той же час, компанія Valve, яка відмовилася співпрацювати з Єврокомісією, була оштрафована на повну суму у 1,6 мільйона євро.

«Понад 50 відсотків європейців грають у відеоігри. Європейська промисловість з виробництва таких ігор в Європі процвітає, її вартість наразі оцінюється у близько 17 мільярдів євро. Сьогоднішні санкції проти геоблокування з боку Valve та п’яти компаній з поширення комп’ютерних ігор є нагадуванням, що за законами ЄС щодо конкуренції компаніям заборонено обмежувати у контрактах транскордонну торгівлю. Така практика не дозволяє європейським споживачам скористатися перевагами єдиного цифрового ринку ЄС у пошуку найбільш привабливої пропозиції», - зазначила з цього приводу виконавчий віцепрезидент Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер (Margrethe Vestager).

Читайте також: Набула чинності угода ЄС і Британії про відносини після Brexit

Як вже повідомлялося, в Євросоюзі встановлені чіткі нормативні правила добросовісної конкуренції, які, зокрема, забороняють компаніям порушувати цілісність Спільного ринку та створювати нерівні умови для продажу продукції у різних країнах Євросоюзу. До цього за картельну змову та за примушування торговельних партнерів обмежувати поширення «фірмової» продукції у певних географічних регіонах Єврокомісія накладала суттєві штрафи на провідних світових виробників, зокрема, відеопродукції, спортивного одягу та символіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-