Toyota оштрафували у США на $180 мільйонів через махінації з викидами

Toyota оштрафували у США на $180 мільйонів через махінації з викидами

Укрінформ
Міністерство юстиції США оштрафувало японського виробника Toyota на рекордні 180 мільйонів доларів за несвоєчасне подання звітів щодо викидів вуглецю автомобілями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Electrek.

За інформацією американського відомства, Toyota в період 2005 - 2015 років не подавала вчасно десятки звітів щодо дефектів, які виникали через викиди вуглецю, та не повідомляла Агенції з охорони довкілля США про прогрес, якого компанія досягла з відкликання автомобілів через проблеми з викидами.

У Мін'юсті додали, що такі дії японського автовиробника призвели до збільшення викидів вуглецю автомобілями на території США та зростання видатків для власників автомобілів, у той час як сама компанія збільшувала свої прибутки впродовж цього часу.

Зазначається, що у 2003 році Toyota вже була оштрафована у США за продаж 2,2 мільйона автомобілів з дефектними діагностичними системами.

Читайте також: Hyundai збудує свій перший закордонний завод водневих паливних елементів

Як повідомляв Укрінформ, Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) вимагає від компанії Tesla відкликати близько 158 тисяч електрокарів через технічний дефект.

Фото: blog.caranddriver.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-