Європейська організація споживачів вимагає від Apple €180 мільйонів

Європейська організація споживачів вимагає від Apple €180 мільйонів

Укрінформ
Euroconsumers – Європейська асоціація із захисту прав споживачів – подала в суд на компанію Apple з вимогою виплатити близько 180 мільйонів євро, звинувачуючи корпорацію в умисному уповільненні роботи старих моделей iPhone.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Financial Times.

Варто наголосити, що цього березня Apple погодилася виплатити до 500 мільйонів доларів для врегулювання подібного роду претензій у США, хоча й не визнала офіційно своєї вини. Так, згідно з угодою про врегулювання претензій, яку буде розглянуто американським судом цієї п’ятниці, власники iPhone зможуть претендувати на компенсацію в обсязі 25 доларів на особу.

Але Європейська асоціація вимагає виплатити більшу суму – приблизно по 60 євро кожному власнику iPhone.

Читайте також: Італія оштрафувала Apple на $12 мільйонів

Наразі організації, що входять до складу Euroconsumers, вже подали 2 позови в Бельгії та Іспанії й мають намір в найближчі тижні подати їх також у Португалії та Італії.

Цей конфлікт стосується власників смартфонів iPhone 6, 6 Plus. 6s та 6s Plus.

«Споживачі все більше невдоволені тим, що продукція старіє надто швидко – моделі iPhone 6 є яскравим прикладом того», - наголосила Елс Бруггеман із Euroconsumers.

Читайте також: Главу служби безпеки Apple звинувачують у підкупі копів айпадами

Як відомо, в серпні адвокати Apple із Gibson Dunn & Crutcher у листі до Euroconsumers назвали звинувачення в бік корпорації «фактично та юридично помилковими».

Нагадаємо: корпорація Apple у 2017 році визнала, що її програмне забезпечення обмежувало обчислювальну потужність низки ранніх моделей своїх смартфонів для уникнення їх несподіваного відключення.

Варто зазначити, що Apple у зв’язку з цим уже було оштрафовано у Франції та в Італії.

Фото:  EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-