Apple на WWDC 2020 презентувала програмні оновлення для iPhone та iPad

Apple на WWDC 2020 презентувала програмні оновлення для iPhone та iPad

Відео
Укрінформ
Представники компанії Apple презентували в понеділок під час щорічної конференції розробників WWDC 2020 нове програмне забезпечення для телефонів – iOS14, а також для планшетів – iPadOS 14.

Презентація відбулася в онлайн-режимі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, для смартфонів Apple тепер з'явилася низка нових можливостей. Зокрема, домашній екран матиме здатність створювати групи недавно відкритих або рекомендованих застосунків. Крім того, з-поміж папок і іконок можна буде вставляти й віджети, наприклад, прогноз погоди.

Попрацювали розробники також над функціями Siri. Вони запевняють, що відтепер ця програма-помічник працюватиме у 20 разів швидше. Крім того, Siri зможе записувати й відправляти аудіоповідомлення.

Читайте також: Єврокомісія почала розслідування проти Apple

Компанія заявила також про вдосконалені й деталізовані карти, де можна прокладати маршрути, в тому числі, на велосипедах, але поки що на території США. Розробники додали нові емодзі у вигляді облич людей різних рас і професій. Крім того, є ще низка додаткових функцій, такі як відстеження заряду електроавтомобілів, використання смартфону в якості ключа для авто, якими можна буде ділитися.

У оновленні для планшетів iPad інженери прописали ПЗ таким чином, що воно вже не виглядатиме як збільшена версія для смартфонів. Вікна програм, яким не потрібен великий екран, такі як дзвінки або інші сповіщення, відтепер не перебиватимуть основної роботи. У стандартних застосунках, таких як Фото, Файли, Календар тощо додані нові бокові панелі з інструментами.

Читайте також: Apple купила стартап зі штучним інтелектом для покращення роботи Siri

Інженери, крім того, поліпшили ефективність роботи "олівця" Apple Pencil, яким тепер стало користуватися так само зручно, як і кульковою ручкою. На додачу, розробники вдосконалили роботу сканера простору LiDAR, який здатний набагато точніше вимірювати відстань до предметів.

Нові версії програмного забезпечення будуть доступні не одразу. Водночас, уже зараз функціями оновлення можуть користуватися учасники програми Apple Developer Program.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-