В Ухані пересадили легені пацієнту, який перехворів на COVID-19

В Ухані пересадили легені пацієнту, який перехворів на COVID-19

Укрінформ
Лікарі лікарні при Уханьском університеті, провінція Хубей, Китай, провели операцію з трансплантації легенів 54-річному чоловікові, який перехворів на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє CGTN.

Повідомляється, що діагноз коронавірус пацієнту поставили в січні цього року. У нього спостерігалися задишка, лихоманка і висока температура. У лютому йому провели інтубацію трахеї для забезпечення прохідності дихальних шляхів і підключили  до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації.

Читайте також: В китайському Ухані зростає кількість хворих COVID-19

Також він пройшов кілька курсів лікування, включаючи противірусну, антиінфекційну та імунотерапію, а також переливання плазми від донора. Однак, попри всі зусилля, у чоловіка розвинувся великий інтерстиціальний легеневий фіброз і легенева недостатність. В результаті фахівці Центру трансплантації легенів провінції Цзянсу рекомендували пацієнту пересадку легень.

Повідомляється, що операція тривала 24 години.

“Пацієнт почуває себе краще і спілкується з медиками. Його життєві показники стабільні, трансплантовані легені функціонують добре", - повідомили медики.

Читайте також: У Нью-Йорку синдром, пов'язаний з COVID-19, підозрюють у майже 100 дітей

Як повідомлялося, наразі загальна кількість заражень коронавірусом у світі сягнула майже 4 253 630 інфікованих, понад 287 тисяч осіб померли внаслідок хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-