NASA попрощалося з телескопом, який 16 років спостерігав за космосом

NASA попрощалося з телескопом, який 16 років спостерігав за космосом

Фото
Укрінформ
Космічний телескоп Spitzer Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA), призначений для спостереження космосу, завершив свою місію після 16 років роботи.

Про це йдеться у пресрелізі американського відомства.

"Після 16 років дослідження космосу в інфрачервоному діапазоні, знаходячи нові чудеса в нашій сонячній системі, нашій галактиці та за її межами, місія телескопу Spitzer від NASA завершилася", - йдеться у пресрелізі.

В Управлінні додали, що завершення експлуатації телескопа відбулося у п'ятницю о 0.30 годині за Києвом.

Зазначається, що Spitzer вважається однією з великих обсерваторій NASA, разом із телескопом Hubble, космічною рентгенівською обсерваторією Chandra та гамма-обсерваторією Compton.

Найвідомішим результатом роботи Spitzer є виявлення семи планет розміром із Землю в системі TRAPPIST-1, що є найбільшою кількістю земних планет, коли-небудь знайдених на орбіті однієї зірки, та визначення їх маси та щільності.

Читайте також: Наземний телескоп зробив детальні знімки поверхні Сонця

За словами помічника керівника Дирекції наукових місій NASA Томаса Цурбухена, телескоп відкрив для дослідників дуже багато нових аспектів космосу й допоміг краще зрозуміти як працює Всесвіт.

Очікується, що наступник Spitzer - космічний телескоп ім. Джеймса Вебба буде запущений у 2021 році.

Фото: NASA/JPL-Caltech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-