NASA готує першу цілком жіночу космічну прогулянку

NASA готує першу цілком жіночу космічну прогулянку

Укрінформ
NASA готується до марафону космічних прогулянок, і одна з них може стати першою в історії космічною прогулянкою, яка повністю проводиться жінками.

Про це повідомляє Space.com

«Дві жінки, які зараз знаходяться на Міжнародній космічній станції, астронавти NASA Крістіна Кох та Джессіка Мейр, планують разом здійснити прогулянку у відкритому космосі 21 жовтня. Це буде четверта в серії з 10 подібних космічних прогулянок, які мають відбутися впродовж наступних трьох місяців, і це буде перший виключно жіночий вихід у відкритий космос», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вчені NASA вловили на Марсі дивні сигнали

Варто зазначити, що, хоча космонавти та космонавтки виконали загалом понад 200 космічних виходів для будівництва та обслуговування Міжнародної космічної станції, лише 15 жінок коли-небудь були на космодромі, і вони завжди супроводжували чоловіків. NASA спочатку планувала провести першу космічну прогулянку серед жіноцтва в березні, але цей план не вдався через відсутність належно підігнаних скафандрів.

Як відомо, перший вихід у космос з анонсованої серії пройде в неділю 6 жовтня, коли астронавт Дрю Морган та Крістіна Кох працюватимуть разом над встановленням нових батарей на відтинку P6. Цей процес можна буде дивитися в прямому ефірі на Space.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-