Вчені NASA вловили на Марсі дивні сигнали

Вчені NASA вловили на Марсі дивні сигнали

Аудіо
Укрінформ
Вчені Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вловили на Марсі дивні сигнали, частина з яких мала сейсмічну природу, а інші залишилися загадкою.

Дані передав космічний марсохід InSight, повідомляє Sky News.

"Марсохід NASA InSight прибув на Червону планету минулого листопада і в квітні зафіксував її перший сейсмічний гуркіт, описаний NASA як "тихе, але чітке тремтіння", - йдеться у повідомленні.

Зразки аудіозаписів, опубліковані у вівторок, 1 жовтня, охоплюють понад 100 відкриттів, виявлених сейсмометром InSight. Однак лише 21 з них було ідентифіковано, як "марсотрус" - землетрус на Марсі.

Серед інших звуків були марсіанський вітер, механічні рухи "руки" апарату та інші. Вчені сподіваються, що вивчивши марсотрус, вони зможуть дізнатися більше про походження таємничого гуркотіння.

Читайте також: NASA виявила можливі ознаки життя на Марсі

Фахівці групи з Imperial College в Лондоні, які займалися підготовкою аудіозаписів, відзначили, що було вкрай цікаво почути перші вібрації на Марсі - це були звуки пересування марсохода.

Передбачалося, що сейсмограф зануриться в ґрунт Марса приблизно на п'ять метрів. Однак йому вдалося освоїти лише тридцять сантиметрів. Звуки, які пристрій записує на Марсі, він потім передає дослідникам на Землю.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-