Facebook ліквідував фабрику тролів в Україні: серед видалених сторінок - Hyser, Znaj.ua, Politeka

Facebook ліквідував фабрику тролів в Україні: серед видалених сторінок - Hyser, Znaj.ua, Politeka

Укрінформ
Компанія Facebook зупинила діяльність низки облікових записів і груп, які вели скоординовані кампанії з дезінформації в Україні.

Про це йдеться у заяві Facebook.

"Ми також видалили 168 облікових записів, 149 сторінок у Facebook та 79 груп за причетність до скоординованої кампанії з дезінформації в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Загалом у них було близько 4,2 млн підписників. Серед видалених сторінок, зокрема, були акаунти видань Znaj.ua, Politeka, Hyser.

Як зазначається, люди, що стояли за цією діяльністю, використовували фейкові облікові записи для керування групами та низкою сторінок, деякі з них з часом змінювали свої назви.

Читайте також: Facebook видалив понад три мільярди "фейкових" акаунтів за півроку

Сторінки адміністраторів та власників облікових записів публікували інформацію про знаменитостей, шоу-бізнес, спорт, місцеві та міжнародні новини, політичні та економічні питання, включаючи вибори в Україні, політичних кандидатів та критику різних громадських діячів.

"Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість, наша перевірка показала зв'язок цієї діяльності з українським PR-агентством Pragmatico", - наголошується у заяві компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-