Кількість користувачів космічної системи навігації «Galileo» перевищила мільярд

Кількість користувачів космічної системи навігації «Galileo» перевищила мільярд

Укрінформ
Кількість користувачів мобільних телефонів, які користуються також вбудованими можливостями супутникової системи навігації «Galileo», сягнула 1 мільярда осіб.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Космос дійсно має велике значення для нашого життя. У багатьох сферах ми залежимо від технологій, даних та послуг, які є доступними завдяки космосу, включаючи рятувальні та пошукові операції, «розумні» годинники, сільськогосподарську діяльність або навігацію для літаків. … Ми маємо боротися за глобальне лідерство Європи у сфері космосу та за її стратегічну автономію. Гордий тим, що Єврокомісія запропонувала 16 мільярдів євро для розвитку космічної політики на період 2021-2027 років», - зазначив з цього приводу віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович.

Читайте також: Європейський навігатор Galileo частково вийшов з ладу

Як зазначається, показник в 1 мільярд користувачів оснований на кількості телефонів із вбудованою системою супутникової навігації «Galileo», які продані в усьому світі. Дійсна кількість користувачів системи ще більша, адже всі нові моделі автомобільної техніки обладнані пристроями електронного сповіщення, які використовують комунікаційні можливості «Galileo» для визначення місця знаходження автомобіля та орієнтації рятувальних служб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-