Компанія Porsche представила свій перший електрокар

Компанія Porsche представила свій перший електрокар

Укрінформ
Німецька компанія-автовиробник Porsche у середу представила свій перший електромобіль — спортивний седан Taycan.

Про це повідомив на сайті компанії голова правління Porsche AG Олівер Блуме.

«Taycan є сполучною ланкою між спадщиною і майбутнім. Він продовжує історію успіху бренду, яким захоплювалися і від якого хвилювалися люди у всьому світі протягом більш як 70 років», - підкреслив Блуме.

Повідомляється, що новий чотиридверний спортивний седан є «унікальним поєднанням типової для Porsche динаміки, мережевої інтеграції та придатності до повсякденної експлуатації». Одночасно з цим високотехнологічні методи виробництва і особливості Taycan встановлюють нові стандарти в галузі сталого розвитку та цифровізації. У компанії також відзначили, що Taycan став першим у світі серійним електромобілем з бортовою системою на 800 вольт, тоді як інші електрокари використовують 400-вольтну схему.

Читайте також: Porsche Cayenne презентував потужний гібрид

Прем'єра Porsche Taycan одночасно відбулася у Північній Америці, Китаї та Європі. Новинку зробили у двох версіях - Taycan Turbo S і Taycan Turbo.

Як відомо, для пробігу 100 км цим моделям Porsche Taycan вистачає 5 хвилин зарядки. Запас ходу Turbo S - 412 км, а Turbo - 450 км. Максимальна швидкість обох версій електрокара - 260 км/год.

Фото: www.motor1.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-