Panasonic вирішив призупинити взаємодію з Huawei

Panasonic вирішив призупинити взаємодію з Huawei

Укрінформ
Японська компанія Panasonic заявила про припинення співпраці з Huawei в рамках дотримання обмежувальних заходів, вжитих США щодо китайського телекомунікаційного гіганта.

Про це повідомляє NHK.

"Компанія заявляє, що її продукти, включаючи програмне забезпечення, яке використовує деталі та технології американських фірм, можуть підпадати під заборону", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент США Дональд Трамп ввів надзвичайний стан у сфері комунікацій, щоб обмежити загрозу з боку Китаю та інших країн у вигляді крадіжки технологій, промислового шпигунства та інших викликів. При цьому, китайська компанія Huawei потрапила до "чорного списку", що означає фактичну заборону продажу чи передачі технологій американського виробництва китайському телекомунікаційному гіганту.

Компанія Huawei опинилася під тиском американської влади через підозри у промисловому шпигунстві й передачі інформації китайському уряду.

Читайте також: Huawei готує план Б, якщо Microsoft “відріже” Android

Пізніше міністерство торгівлі США видало генеральну ліцензію, яка дозволяє на тимчасовій основі (впродовж трьох місяців) американським компаніям вести бізнес з китайською корпорацією Huawei, а також майже 70 її філіями, що знаходяться за кордоном.

Заборона поширюється на товари, в яких 25% компонентів або більше виробляється в США. В країні вважають, що діяльність компанії суперечить національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-