Українські стартапи презентували у штаб-квартирі ООН

Українські стартапи презентували у штаб-квартирі ООН

Фото
Укрінформ
У штаб-квартирі ООН відбувся захід "Роль акселераторів та інноваційних парків у досягненні цілей сталого розвитку ООН на ринках, що розвиваються", за участі лідерів українських стартапів, які беруть участь у четвертому щорічному форумі науки, технологій та інновацій ООН.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Роль ООН у нашій роботі важлива, тому що організація є глобальною платформою для співробітництва та налагодження зв’язків. Це хороше місце для пошуку людей та початку дискусії з іншими країнами про те, як ми можемо співпрацювати та зробити нашу взаємодію більш ефективною", - розповіла Галина Палійчук, голова департаменту партнерства платформи-акселератора Sector X.

Вона зазначила, що на Форумі науки, технологій та інновацій ООН, який нині відбувається у штаб-квартирі, зустрічаються багато ключових гравців з різних галузей - приватних бізнесів, урядів, неприбуткових організацій і це хороше джерело для пошуку взаємодії та партнерства.

"Безсумнівно, ми прагнемо до втілення однієї з цілей сталого розвитку ООН, номер 17, глобальне партнерство", - зазначила вона.

Читайте також: У Києві відбудеться Всеукраїнський фестиваль інновацій

Палійчук пояснила, що розвиток стартапів в Україні надзвичайно важливий, оскільки не вони не лише розвивають інновативність української економіки, але й створюють робочі місця, допомагають побороти соціальні проблеми .

Серед українських організацій та бізнесів, присутніх на форумі - інновативна медична технологія-додаток до смартфона Assayme, яка дозволяє у домашніх умовах виявляти на ранніх стадіях діабет другого типу; інноваційний парк Unit.City, інструмент для автоматизації пошуку претендентів на роботу NUWORK, який скорочує витрати для бізнесів на первинні співбесіди на 50%, програмне забезпечення та браузер для доповненої реальності AR browser. У заході також брав участь стартап з Білорусі - PeerClick, який надає програмне забезпечення для оптимізації аналізу ринків з елементами штучного інтелекту.

Захід організувала українська платформа-акселератор Sector X, яка допомагає стартапам зі Східної Європи виходити на глобальні ринки ЄС, США та країн Півночі.

В ООН презентували українські стартапи / Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

"Аудиторія була дуже зацікавлена, задавали дуже багато питань, і після події підходили до нас, спілкувалися, обмінювалися контактами", - підсумувала вона.

Форум науки, технологій та інновацій задля досягнення Цілей сталого розвитку ООН був заснований 2016 року. Його метою є надати майданчик для сприяння спілкуванню, налагодженню зв’язків та створенню мереж між відповідними стейкхолдерами, розвитку партнерства з метою визначити та дослідити основні потреби ринку технологій, розвитку наукової співпраці, впровадження інновацій.

Цьогоріч форум відбувається вчетверте і триває 14-15 травня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-