Канадська опозиція хоче закрити Huawei доступ до 5G

Канадська опозиція хоче закрити Huawei доступ до 5G

Укрінформ
Лідер опозиційної Консервативної партії Канади Ендрю Шир виступає проти надання китайській корпорації Huawei дозволу на розбудову інфрастуктури 5G в Канаді.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу CTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ключовим пріоритетом для мене є захист особистих даних канадців та цілісність наших оборонних й безпекових інститутів. Саме тому я настільки стурбований через участь Huawei у створенні нової системи 5G”, - сказав Шир.

На його переконання, Канаді варто дотримуватися більш твердої позиції у відносинах із Китаєм.

“Коли йдеться про Huawei, уряд Китаю вже визнав, що вони були долучені до кібератак проти Канади. Існують серйозні перестороги стосовно безпеки нашої системи 5G та відносин між Huawei та владою КНР”, - зазначив опозиціонер.

Читайте також: Huawei уклала договори про розгортання 5G по всьому світу

Як повідомлялося, на початку року посол Китаю у Канаді пригрозив Оттаві наслідками у випадку накладення заборони на участь Huawei в розбудові інфраструктури 5G в країні.

Відносини між державами суттєво погіршилися, коли наприкінці 2018-ого в аеропорту Ванкувера було затримано фінансового директора Huawei Менг Ванжу, яку у США підозрюють в ухиленні санкцій проти Ірану. З того часу Китай затримав двох громадян Канади та змінив вирок ще одному раніше засудженому канадцеві з 15 років позбавлення волі до страти.

Уповноважені органи Канади нині вивчають, чи варто допускати Huawei до конкурсу на створення інфраструктури 5G через побоювання, що Huawei може бути використаний Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.

Читайте також: Huawei цьогоріч представить перший телевізор з 5G — ЗМІ

В самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei. Раніше компанія була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-