Парламент Канади хоче заслухати свідчення Цукерберга

Парламент Канади хоче заслухати свідчення Цукерберга

Укрінформ
Постійний комітет із питань доступу до інформації, приватності та етики парламенту Канади ухвалив заслухати свідчення засновника Facebook Марка Цукерберга та головного операційного директора компанії Шеріл Сандберг.

Члени комітету одностайно підтримали це рішення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Керівники Facebook мають прибути до Оттави 28 травня, коли в столиці Канади проходитиме засідання Міжнародного комітету із питань дезінформації та фейкових новин.

Для всіх громадян Канади такий виклик є обов’язковим до виконання, але його юридична чинність не поширюється за межі країни. Тому якщо Цукерберг і Сандберг не матимуть бажання, примусити їх з’явитися на засідання комітету буде неможливо.

На засіданні 28 травня депутати мають намір детально обговорити кризу, яка виникла унаслідок викриття діяльності компанії Cambridge Analytica.

Читайте також: Проти Facebook порушили справу за прихований збір інформації про користувачів

Міжнародний комітет із питань дезінформації та фейкових новин складається із депутатів з Канади, Великої Британії, Аргентини, Франції, Німеччини, Ірландії, Латвії, Сингапуру та України. Перше його засідання відбулося у листопаді минулого року в Лондоні. Цукерберг тоді відмовився брати у ньому участь, надіславши замість себе віце-президента Річарда Алана, що викликало гучне обурення парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-