Проти Facebook порушили справу за прихований збір інформації про користувачів

Проти Facebook порушили справу за прихований збір інформації про користувачів

Укрінформ
Офіс генерального прокурора штату Нью-Йорк відкрив розслідування проти Facebook після того, як було виявлено, що компанія отримала контакти електронної пошти понад 1,5 млн людей без їхньої згоди.

Про це йдеться в повідомленні американського популярного видання The Verge.

"Настав час для компанії Facebook бути притягнутою до відповідальності через те, як вона поводилася з особистою інформацію споживачів", - заявила генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летісія Джеймс.

Вона підкреслила, що у Facebook неодноразово демонстрували відсутність поваги до приватних даних користувачів, отримуючи при цьому прибуток від зібраної інформації.

У цьому зв'язку повідомляється, що, починаючи з травня 2016 року, компанія Facebook автоматично створювала базу даних користувачів, зібравши зрештою інформацію про понад 1,5 млн людей. Ці дані потім використовувалися для покращення алгоритмів цільової реклами соціальної платформи, а також інших операцій.

Читайте також: Цукерберг запустив подкаст "Технології та суспільство"

У Facebook заявили, що збір та використання цих даних були "нецілеспрямованими", і здійснювалося під час перевірки системою ідентичності користувачів. Втім самі користувачі не давали згоди на передачу своїх контактів.

"Заява Facebook про те, що вони зібрали інформацію про адресні книги 1,5 млн користувачів, потенційно отримуючи доступ до контактних даних сотень мільйонів індивідуальних споживачів без їхнього відома, стало останньою демонстрацією того, що Facebook не сприймає серйозно свою роль у захисті нашої приватної інформації" – підкреслила генпрокурор.

Читайте також: Facebook можуть оштрафувати на $5 мільярдів

Нагадаємо, напередодні Федеральна комісія з торгівлі США (FTC) заявила про намір оштрафувати компанію Facebook за порушення конфіденційності на суму до $5 млрд. Проти соціальної платформи розглядаються звинувачення щодо порушення угоди про недоторканність приватного життя від 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-