Єврокомісія відзначила прогрес Facebook, Google та Twitter у боротьбі з фейками

Єврокомісія відзначила прогрес Facebook, Google та Twitter у боротьбі з фейками

Укрінформ
Facebook, Google та Twitter почали позначати політичну рекламу на своїх платформах.
Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок, 23 квітня, доповіді Єврокомісії щодо виконання у березні медіа-платформами так званого Кодексу поведінки проти дезінформації, який було прийнято напередодні європейських виборів у травні поточного року. Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Європейської Комісії.

Зокрема документ відзначає прогрес, який був досягнутий такими постачальниками он-лайн послуг як Facebook, Google та Twitter, а також наголошує на продовженні вдосконалення технологій в контексті боротьби із фейковими аккаунтами та поширенням дезінформації.

«Ми вітаємо зусилля, які були вжиті Facebook, Google та Twitter з тим, щоб підвищити прозорість напередодні європейських виборів, та у виконання зобов’язань відповідно до Кодексу. Всі ці ресурси почали позначати політичну рекламу на своїх платформах, що робить її більш прозорою для громадськості. Разом з цим, є необхідним подальше вдосконалення технології та обмін методологію обміну інформацією щодо фейкових аккаунтів, яка дозволить доступ до такої інформації для експертів від третіх сторін, організацій з перевірки фактів та дослідників для проведення незалежної оцінки», - йдеться у спільній заяві профільних членів Єврокомісії.

Єврокомісія привітала зусилля всіх трьох глобальних медіа-платформ для підвищення рівня надійності власних послуг та для боротьби із шкідливими «ботами» та фейковими аккаунтами. Всі три компанії здійснили ініціативні кроки із підвищення обізнаності громадськості у сфері медіа, включаючи проведення спеціалізованих тренінгів для журналістів та для персоналу виборчих штабів.

Читайте також: Європол назвав загрозу для ЄС, більшу за тероризм і міграцію

«Добровільні дії, які були здійснені цими платформами, є крок вперед у підтримці прозорих та справедливих виборів, у захисті нашого демократичного процесу від маніпуляцій. Разом з цим, все ще багато має бути зроблено. Ми очікуємо, що наступна доповідь за квітень відобразить подальший прогрес у цій сфері напередодні європейських виборів», - йдеться у заяві Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-