За чотири роки Київстар інвестував у розвиток 3G і 4G 22,5 мільярда

За чотири роки Київстар інвестував у розвиток 3G і 4G 22,5 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
За чотири останні роки телеком-оператор Київстар інвестував у розвиток 3G і 4G-зв'язку 22,5 млрд грн. Як результат, 80% жителів України мають доступ до послуг 3G, а 58% можуть користуватися 4G.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі компанії.

"За час розвитку в Україні 3G і 4G-зв’язку, з 2015-го по 2018 роки, Київстар інвестував 22,5 млрд грн, у тому числі сплатив 7 млрд грн за ліцензії на нові технології, 3,5 млрд грн - за використання радіочастот і 12 млрд грн - будівництво мереж зв’язку", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Київстару, у квітні 2018 року телеком-оператор підключив до послуг 4G-зв’язку 20 міст України. А вже за рік компанія збудувала мережу LTE, що діє в 4587 населених пунктах, де мешкає 58% населення України. Обсяги дата-трафіку в мережі Київстар зросли за цей період на 300%.

Нині в мережі Київстар - понад 24,7 тис. базових станцій. Завдяки найбільшій кількості радіочастот, які використовує компанія, середня швидкість мобільного інтернету в мережі Київстар – найбільша в Україні. Це підтверджується даними компанії Ookla за 2018 рік.

Як зазначив президент Київстару Олександр Комаров, цього року компанія планує збільшити інвестиції у розвиток 4G так, щоб якомога більше жителів України отримали доступ до нових технологій зв’язку.

За даними Київстару, завдяки запуску нових технологій зв’язку абоненти отримали низку нових можливостей і переваг. Так, зокрема, у березні цього року в мережі Київстар використано 46 петабайтів - стільки ж, скільки за весь 2016 рік. Що цікаво, що 43% дата-трафіку – в мережі 4G.

Крім цього, у мережі 4G Київстар абонент використовує в середньому 5,6 Гб мобільного інтернету, тоді як в мережі 3G – 3,8 Гб.

Читайте також: Київстар запустив новий сервіс Starinfo у своїх магазинах

Серед переваг Київстару також є те, що абонентам стали доступними послуги Mobile ID, IoT, Big Data, хмарні сервіси та ін. Так, 70% бізнес-клієнтів у мережі 4G завантажують дані у хмарні сховища, розповіли в компанії.

І нарешті ще однією перевагою нових технологій Київстару є те, що абоненти використовують 4G у населених пунктах, де фіксований інтернет недоступний або низької швидкості – особливо це є характерним для віддалених сіл. Наприклад, у Херсонській області в ряді сіл середнє використання 4G-інтернету на абонента становить 75 Гб на місяць, у Львівській області є села, де середнє використання 4G-інтернету - 56 Гб на абонента на місяць, а в Запорізькій – 50 Гб на абонента. Для порівняння, у великих містах середнє використання дата-трафіку на абонента в мережі 4G: Ужгород – 12 Гб; Херсон – 10,59 Гб, Дніпро – 6,64 Гб, Київ – 6,25 Гб, Одеса – 6,19 Гб.

 Фото: прес-служба Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-