У Китаї запустять нову версію міжміських потягів на автопілоті

У Китаї запустять нову версію міжміських потягів на автопілоті

Укрінформ
У Китаї наступного року з'явиться третє покоління потягів з магнітною левітацією на автопілоті.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, розробкою і будівництвом середньо-малошвидкісних потягів типу Maglev займається компанія CRRC Zhuzhou Locomotives Co. Ltd.

Нещодавно розроблений прототип Maglev працюватиме на швидкості 200 км/год — на 40 км/год швидше, ніж версія 2.0, і вдвічі швидше за версію 1.0. Крім того, порівняно з традиційними поїздами, Maglev безпечніший і тихіший — нижче 70 децибел — тихіший, ніж звичайний пилосос.

За словами голови компанії Чжоу Цинхе, новий поїзд також матиме потужніший "мозок", ніж його попередники, що дозволить забезпечити безпечнішу роботу автопілота.

Коли потяги будуть готові, вони стануть найшвидшими комерційними Maglev, розробленими і побудованими повністю китайськими фірмами, повідомляє телеканал.

Їх основною метою стане поліпшення інфраструктури міжміського транспорту на відміну від швидкісних версій, які в основному використовуються для сполучення великих міст. Новий Maglev, як очікується, використовуватиметься для міжміського транзиту на відстані 50-200 кілометрів.

Читайте також: У Чехії знову зіткнулися потяги, десятки поранених

Як зазначається, найбільш активні розробки потягів на магнітній підвісці проводять Японія, Китай і Південна Корея.

Такі потяги, на відміну від традиційних поїздів, у процесі руху не торкаються поверхні рейки. Оскільки між потягом і напрямною поверхнею є проміжок, сила тертя не діє, і єдиною гальмівною силою є сила аеродинамічного опору.

Фото: edition.cnn.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-