У Чехії знову зіткнулися потяги, десятки поранених

У Чехії знову зіткнулися потяги, десятки поранених

Укрінформ
На головному залізничному вокзалі у Брно, другого за величиною міста Чехії, вранці 5 березня зіткнулися два потяги, які опинилися на одній колії.

Внаслідок інциденту постраждали як мінімум два десятки осіб, повідомляє Radio Praha.

"За наявною інформацією, на місці близько двадцяти поранених, проте їхня кількість ще може змінитися. Всього рятувальникам з обох поїздів довелося евакуювати близько 250 осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, аварія сталася близько восьмої ранку.

Вокзал частково перекритий, поїзди спрямовано запасними шляхами.

За словами прес-секретаря Залізничної інспекції Мартіна Драпала, причиною аварії, найімовірніше, став людський фактор, коли машиніст одного з поїздів помилково в'їхав не на ту колію.

Це вже не перший випадок на чеській залізниці останнім часом. 4 березня у Ронов-над-Доубраву, на кордоні Пардубицького і Среднєчеського країв, зіткнулися пасажирський потяг з вантажним потягом. Шестеро людей отримали поранення.

Читайте також: В Ірані розбився рятувальний гелікоптер, є жертви

19 лютого пасажирський поїзд між Мартініцею і Вельке Мезиржичі проїхав майже 6 кілометрів без машиніста. Поїзд з 11 пасажирами у результаті зупинився сам, ніхто не постраждав.

22 лютого регіональний поїзд неподалік від Пльзня ледь не зіткнувся з експресом, що слідував до Мюнхена, машиністи зупинили потяги за 34 метри один від одного; у цьому випадку ніхто не постраждав. Схожий інцидент стався у Сміхові, де поїзд зупинився приблизно за 30 метрів від іншого поїзда. 23 лютого у Чеське-Будейовицях зіткнулися два маневрових локомотиви, один із машиністів отримав легкі поранення. Минулої середи вантажний поїзд зіткнувся з локомотивом у Гавлічкуве Брод.

Чеська залізниця заявила наприкінці лютого, що посилить контроль за машиністами потягів у зв'язку з подіями на залізниці. Більшість НП пов'язані з тим, що машиністи не зупинялися на червоне світло семафора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-