Новітній винищувач F-35C Lightning II досяг бойової готовності

Новітній винищувач F-35C Lightning II досяг бойової готовності

Укрінформ
Новітній винищувач США п'ятого покоління у версії для Військово-морських сил F-35C Lightning II, згідно із заявою командування роду військ, досяг рівня початкової бойової готовності.

Про це повідомляє спеціалізоване видання FlightGlobal.

"F-35C готовий до операцій, битви і перемоги. Ми додаємо в арсенал наших авіаносних ударних груп неймовірну систему, яка значно розширює можливості", - заявив командувач морською авіацією ВМС США віце-адмірал Де Вольф Міллер.

Віце-адмірал заявив про бойову готовність винищувачів F-35C Lightning II після того, як вони успішно завершили ряд випробувань на палубі авіаносця Carl Vinson.

Інші моделі серії F-35C Lightning II - F-35A Lightning II і F-35B Lightning II - досягли бойової готовності в 2016 і 2015 роках відповідно.

Читайте також: США виявили серйозну уразливість у винищувачах F-35

Нагадаємо: Lockheed Martin F-35 Lightning II - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління, розроблений американською фірмою Lockheed Martin в трьох варіантах: наземний винищувач (CTOL) для потреб ВПС США, винищувач з укороченим зльотом і вертикальною посадкою (STOVL) для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великобританії, і палубний винищувач (CV) для потреб ВМС США.

У бойових умовах вперше в світі застосували американські винищувачі п'ятого покоління Lockheed Martin F-35 Lightning II Військово-повітряні сили Ізраїлю. Це сталося 22 травня 2018 року, винищувачі завдали удару по об'єктах Хамасу в секторі Газа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-