Корабель Crew Dragon із капсулою для астронавтів успішно зістикувався з МКС

Корабель Crew Dragon із капсулою для астронавтів успішно зістикувався з МКС

Відео
Укрінформ
Розроблений компанією SpaceX корабель багаторазового використання Crew Dragon для пілотованих польотів успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією в неділю, 3 березня.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, стикування відбулася о 05.51 за північноамериканським східним часом (12.51 за Києвом). Перед цим корабель виконав серію маневрів.

У спеціальній капсулі для астронавтів на борту Crew Dragon знаходиться одягнений у скафандр манекен, якого засновник SpaceX Ілон Маск назвав Ріплі (іменем персонажа фільму "Чужий"). Датчики на манекені дозволять виміряти перевантаження, які чекають майбутніх астронавтів.

Crew Dragon був запущений у випробувальний політ з мису Канаверал у Флориді в ніч на 2 березня. Директор Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Джим Брайденстайн розцінив запуск як "революційний крок на шляху до польотів людства на Місяць, Марс і за їх межі".

Crew Dragon є вдосконаленою версією багаторазового космічного корабля Dragon виробництва компанії SpaceX, з допомогою якого на МКС неодноразово доставлялися вантажі. Вже в 2019 році NASA планує здійснювати запуски апарату Crew Dragon з екіпажем. Перший з них очікується в липні.

Читайте також: Пентагон озвучив, у скільки США обійдеться розгортання Космічних сил

SpaceX поряд з американською корпорацією Boeing бере участь у програмі NASA Commercial Crew Program, мета якої - доставка астронавтів у космос.

У 2011 році США завершили програму Space Transportation System, і багаторазові космічні човники Shuttle, використовувані в рамках програми, були списані. Після цього доставка американських астронавтів і вантажів на МКС відбувалася тільки за допомогою російських ракет "Союз". Договір з Росією закінчується в листопаді 2019 року, після чого це завдання будуть здійснювати SpaceX і Boeing.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-