Пентагон озвучив, скільки США коштуватиме розгортання Космічних сил

Пентагон озвучив, скільки США коштуватиме розгортання Космічних сил

Укрінформ
Міністерство оборони США планує, що для повного функціонування новостворених Космічних сил країни знадобиться $2 мільярди бюджетних коштів та залучення приблизно 15 тисяч військових і цивільних фахівців до 2024 року.

Про це йдеться в пропозиції Пентагону, надісланій напередодні на розгляд американського Конгресу, повідомляє американське видання Stars and Stripes.

"Пентагон запитує $2 мільярди на наступні п'ять років, щоб розгорнути запропоновані президентом Дональдом Трампом Космічні сили – шостий вид Збройних сил, який буде створений на основі вже існуючих космічних підприємств в інших родах військ", - зазначається в публікації.

Читайте також: Viber запустив "космічний" проект

Пропозиція Міноборони передбачає, що до кінця 2024 фінансового року Космічні сили будуть повністю укомплектовані приблизно 15 тисячами службовцями, у тому числі офіцерським, сержантським і рядовим складом, а також цивільними спеціалістами. Для початку пропонується виділити $72 мільйонів у 2020 фінансовому році для створення штабу Космічних сил у Міноборони у складі до 200 осіб.

Читайте також: SpaceX відправила корабель Crew Dragon на МКС

За процедурою, Конгрес має затвердити подальшу програму розгортання Космічних сил. У оборонному відомстві США сподіваються, що законодавці затвердять необхідні вимоги у щорічному законопроекті про асигнування у сфері оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-