SpaceX відправила корабель Crew Dragon на МКС

SpaceX відправила корабель Crew Dragon на МКС

Відео
Укрінформ
У суботу, 2 березня, компанія Ілона Маска SpaceX вперше запустила космічний корабель Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію, поки у тестовому режимі без екіпажу.

Пряма трансляція йшла на каналі NASA в YouTube.

Космічний корабель Crew Dragon був виведений на навколоземну орбіту ракетою-носієм Falcon 9. Його пілотована капсула Dragon-2 здатна транспортувати до семи астронавтів. Під час випробувального польоту у ній знаходиться лише манекен, названий на честь героїні фільму "Чужий" Елен Ріплі. Голова, плечі та спина манекена вкриті датчиками, що дозволять зібрати всі необхідні для польоту людини параметри.

SpaceX також вдалося повернути першу ступінь багаторазового використання на безпілотний корабель в Атлантичному океані.

Капсула Crew Dragon здійснить низку маневрів на орбіті перед стикуванням з МКС, яке заплановане на 3 березня. Вона доставить на МКС близько 100 кілограмів корисного вантажу та поверне близько 50 кілограмів вантажу зі станції. Повернення капсули на Землю заплановане на 8 березня.

Після вдалого випробувального польоту від подорожей справжніх астронавтів SpaceX відділяє лише одне випробування — аварійної евакуації при максимальному аеродинамічному тиску. У разі його успіху, NASA вперше з 2011 року матиме можливість запускати людей у космос. Перший пілотований політ попередньо запланований на червень 2019 року.

Разом із першим запуском з людьми на борту США будуть у змозі запускати на МКС американських астронавтів з території США і на американському космічному кораблі, тобто без участі росіян.

Нинішній запуск місії Crew Dragon відбувся з історичного “Стартового комплексу - 39” на території космічного центру Кеннеді на острові Меррітт в окрузі Бревард штату Флорида, з 1968 року якого стартували місії "Аполлон", а з 1981 по 2011 рік запускалися Спейс шаттли. Всього з цього майданчика було запущено 12 "Аполло" та 82 шаттли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-