У Житомирі проходить ІТ-форум Polissia Tech Fest

У Житомирі проходить ІТ-форум Polissia Tech Fest

Укрінформ
Форум Polissia Tech Fest має на меті залучити в область провідні ІТ-компанії, популяризувати цю галузь та розкрити переваги дуальної освіти.

Про це розповів директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наприкінці минулого року обласна рада прийняла програму розвитку дуальної освіти, а наша агенція є її співвиконавцем. Тож проводимо перший такий захід, у якому запропонували взяти участь найбільшим ІТ-компаніям Житомира, а також запросили гостей. Він спрямований на те, аби популяризувати професію ІТ-фахівця серед молоді, заявити про те, що студенти можуть з першого курсу навчатися і працювати одночасно, а також підштовхнути до консолідації наш ІТ-кластер і залучити на Житомирщину нові компанії», - зауважив Сачук.

За його словами, компанії iDecisisonGames, Unicorn та Noosphere планують відкрити у Житомирі свої офіси, тому хочуть під час форуму заявити про себе потенційним працівникам.

Депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін додав, що одна з ідей форуму – це залучення у Житомир бізнесу, інвестицій, нових проектів та створення нових робочих місць, аби молодь не залишала міста та країни.

Читайте також: У Києві відкриють перший в Україні Музей науки

«Ми шукали провідні світові компанії, які мають українське коріння, і зацікавили їх прийти у Житомир та почати працювати тут. Для прикладу, Noosphere одна із компаній, в управлінні якої перебуває приватна космічна компанія Firefly Aerospace у США, що відібрана NASA для доставки вантажів на Місяць. Крім того, сьогодні на форумі є представник Unicorn, котра має досвід підготовки фахівців у Центральній Європі. Сьогодні виступатиме і Павло Жуков із iDecisisonGames, яка створила навчальну програму для Гарвардського та Стенфордського університетів», - додав Кізін.

У рамках реалізації дуальної освіти на базі житомирських університетів та коледжів будуть готувати фахівців для ІТ-сфери та інженерних спеціальностей. У навчальних закладах працюватимуть лабораторії, де втілюватимуться конкретні проекти компаній-партнерів. Така форма роботи передбачає, що студенти здобувають досвід, навчаючись і працюючи, та гарантовано отримують робоче місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-