Україна і ЄС співпрацюють у сфері кіберзахисту на різних рівнях

Україна і ЄС співпрацюють у сфері кіберзахисту на різних рівнях

Укрінформ
Україна активно співпрацює з Єврокомісією задля захисту цифрової та іншої критично важливої інфраструктури - на рівнях і експертів, і адаптації законодавства.

Про це у вівторок у Брюсселі заявив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, які спільні проекти у сфері кіберзахисту сторони реалізують напередодні виборів, що відбудуться навесні як у Євросоюзі, так і в Україні.

"У Європейській комісії створено принаймні дві структури, які займаються як розвитком цифрової економіки, так і безпосередньо захистом від кібернетичних атак і гібридних впливів на економіку, щоо чиняться не лише проти України, а й проти інших європейських країн", - зазначив Геннадій Зубко.  

Читайте також: Кібербезпека та захист кордонів: Гройсман сказав, чому Україні слід повчитись у ЄС

Він додав: "Ми маємо у цьому власний досвід, і він не обмежується соціальними мережами. Йдеться про питання (недружніх) впливів безпосередньо на управління критичною інфраструктурою, зокрема, залізничною та повітряною".

"Такі атаки у цифровому світі посилюються щороку. Тому ми маємо співпрацю на рівні спеціалістів, а також на рівні імплементації відповідних європейських директив та інструкцій", - зауважив урядовець.

Фото facebook.com/zubko.gennadiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-