Кібербезпека та захист кордонів: Гройсман сказав, чому Україні слід повчитись у ЄС

Кібербезпека та захист кордонів: Гройсман сказав, чому Україні слід повчитись у ЄС

Укрінформ
Для України важливо співпрацювати з ЄС у сферах кіберзбезпеки, управління кордонами, реагування на дезінформацію та втручання у вибори.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомяє Урядовий портал.

"Важливою тут бачимо співпрацю в галузі інтегрованого управління кордонами, кібербезпеки, протидії гібридним загрозам, реагування на дезінформацію та втручання у вибори", - сказав Гройсман.

Глава уряду запевнив Президента Європейської Ради у незмінності курсу реформ – попри зовнішні загрози та попри майбутні вибори. Він наголосив, що фундаментальними для України вже стали зміни у системі управління державою та децентралізація, схвалення необхідного законодавства для запуску Вищого антикорупційного суду, економічні перетворення та активне впровадження положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. На часі – глибока інтеграція з європейським енергетичним та цифровим простором, збереження транзитної ролі України, у тому числі в контексті постачання газу.

Читайте також: Україна розраховує на допомогу НАТО в кіберзахисті виборчої системи

Співрозмовники визнали, що сьогодні Україна все ще перебуває в умовах агресії. Росія продовжує постачати зброю та техніку через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, умови «різдвяного» перемир’я постійно порушуються. Проте звільнення Донбасу може відбуватися виключно політико-дипломатичними засобами, і тут розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН є важливим елементом.

«Ми також вдячні ЄС за направлення спеціальної місії до Приазов’я наприкінці січня поточного року. Впевнений, що результатами візиту місії стане реалізація нових проектів за багатьма напрямками», - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-