В Україні 14 лютого стартує конкурс ІТ-проектів Open Data Challenge

В Україні 14 лютого стартує конкурс ІТ-проектів Open Data Challenge

Укрінформ
У четвер, 14 лютого, відбудеться запуск найбільшого щорічного конкурсу ІТ-проектів у сфері відкритих даних в Україні - Open Data Challenge.

Про це Укрінформу повідомили в оргкомітеті конкурсу.

"14 лютого відбудеться запуск третього циклу найбільшого конкурсу ІТ-проектів у сфері відкритих даних в Україні Open Data Challenge з призовим фондом 2 500 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Організатори конкурсу – Державне агентство з питань електронного урядування України та проект USAID/ UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS".

Конкурс покликаний залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних для розробки сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем суспільства в будь-якій галузі, наприклад, будівництво, інфраструктура, право, захист довкілля, бізнес, тощо.

Читайте також: В Україні оновилася трійка лідерів рейтингу ІТ-компаній

"У рамках Open Data Challenge організатори шукають та розвивають інноваційні проекти, що мають суспільне значення та бізнес-потенціал. Адже відкриті дані можуть приносити значну економічну цінність, коли на їх основі створюються продукти або сервіси, що допомагають вирішувати повсякденні проблеми", - зазначається в повідомленні.

Фото: tapas.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-