Facebook видалив 512 пропагандистських сторінок росіян

Facebook видалив 512 пропагандистських сторінок росіян

Укрінформ
Глава відділу кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер заявив, що компанія Facebook видалила зі своєї соціальної мережі, а також з Instagram 512 сторінок і акаунтів, які пов'язані з Росією і використовувалися в цілях пропаганди.

Про це повідомляє Інтерфакс .

"Як ми виявили, дві (інформаційні - ред.) операції прямували з Росії: одна з них проходила в цілому ряді країн, друга - тільки в Україні. Ми не виявили будь-яких зв'язків між цими операціями, але в них використовувалася схожа тактика - створити мережу акаунтів, щоб таким чином приховати їх походження і цілі ", - йдеться в заяві.

Згідно з документом, перша "операція" зачіпала країни Балтії, Центральної Азії, Кавказу, Центральної та Східної Європи. Ві рамках протидії цим діям Facebook видалив 364 сторінки і акаунта. Їх тематикою була критика НАТО, протести і проблеми корупції.

За оцінками Facebook, на публікації, пов'язані з цими сторінками, було витрачено $ 135 тис. - в євро, рублях та доларах США; оголошення розміщувалися з жовтня 2013 року по січень 2019 року.

В ході другої "операції", яка стосується України, через "фейкові" сторінки поширювалися новини, пов'язані з НАТО, протестами та охороною здоров'я. В результаті Facebook видалив 26 сторінок, 77 акаунтів і 4 групи в соцмережі, а також 41 аккаунт в Instagram. На публікації, що розміщувалися тут з січня по грудень 2018 року, було витрачено $ 25 тис., стверджують у Facebook.

Читайте також: В Україні спростовують фейк росЗМІ про “недопідписаний” Томос

Прийоми, що використовувалися в рамках цієї "операції", демонструють схожість з активністю, яку пов'язують з Росією і яка була зафіксована напередодні проміжних виборів у США в 2018 році.

"Наші зусилля у сфері безпеки тривають, щоб допомогти нам бути на крок попереду (противника, - ред.) і розкривати такого роду зловживання, особливо у зв'язку з важливими політичними явищами і виборами в Європі у цьому році", - додав Глейхер.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року в рамках боротьби з втручанням в проміжні вибори було заблоковано 30 акаунтів Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, як передбачається, використовувалися для "скоординованої негідної поведінки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-