В Україні спростовують фейк росЗМІ про “недопідписаний” Томос

В Україні спростовують фейк росЗМІ про “недопідписаний” Томос

Укрінформ
В Україні спростовують інформацію російських пропагандистських ЗМІ про відсутність підписів деяких членів Синоду Вселенського патріархату під Томосом про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє спільнота “Духовний фронт України” на своїй сторінці у Facebook.

“Росіяни та їхні посіпаки досі ніяк не можуть заспокоїтися та сприйняти нову реальність, що в Україні тепер існує своя, незалежна від Московії, Православна церква України. Тепер нащадки Золотої Орди вигадали, що Томос про автокефалію ПЦУ є «недопідписаним» членами Священного синоду Вселенського патріархату, а значить, на їхню думку, документ є «не зовсім чинним»”, - зазначається в повідомленні.

Водночас, як наголошують у спільноті, звичайна перевірка фактів засвідчує, що Москва знову поширює неправдиву інформацію.

“Як це часто трапляється, нова «зрада» від північного сусіда, яку тиражують місцеві посіпаки, розвінчується вщент звичайною перевіркою фактів. Виявилось, що російські пропагандисти порівняли список підписантів Томосу з попереднім переліком членів Синоду. Новий склад Священного синоду Вселенського патріархату було обрано у серпні 2018 року і він є чинним до березня 2019-го”, - наголошується у повідомленні.

При цьому у спільноті вказали посилання на список членів Священного синоду та їхні підписи під Томосом про автокефалію ПЦУ.

“Перефразовуючи сучасне російське прислів’я, не їхня тепер Українська церква, тому вони і бісяться”, - підсумували у "Духовному фронті України".

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Читайте також: Вселенський патріархат оприлюднив текст Томоса для України

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Згодом Томос підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-