Швейцарська залізниця хоче запустити повітряні таксі

Швейцарська залізниця хоче запустити повітряні таксі

Відео
Укрінформ
Швейцарські федеральні залізниці (SBB) хочуть представити повністю електронні таксі, які також зможуть літати.

"Швейцарські федеральні залізниці (SBB) хочуть, окрім надання традиційних послуг, представити повністю електронні таксі, які також зможуть літати. Однак, не всі раді такій ідеї ", - йдеться у повідомленні The Local.

Як зазначає видання, SBB вже підписала меморандум про розуміння з німецькою компанією Lilium для розробки повітряних таксі.

Завдяки цій технології, пасажири зможуть швидше долати відстані між двома великими залізничними станціями, аеропортами, урядовими будівлями або віддаленими районами.

У залізничній компанії наголошують, що саме надання послуг індивідуального перевезення стане ключовим у майбутньому.
Зазначається, що Lilium вже має прототип повітряного електричного транспорту, який може долати відстань 300 кілометрів за одну годину, і може бути використаний для реалізації ідеї залізничників.
Читайте також: Lilium Jet: розробники отримали $90 мільйонів на п'ятимісне літаюче таксі

Однак, новаторські ідеї SBB сподобалися не всім.

Як повідомили джерела в Міністерстві транспорту Швейцарії, залізниця краще б зосередила свою увагу на вирішенні поточних питань, зокрема, проблеми із запізненням потягів.

Раніше, 22 грудня, стало відомо, що словацька технологічна компанія AeroMobil розпочала розробку нової моделі повітряного автомобіля AeroMobil 4.0.

Фото: thelocal.ch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-