Lilium Jet: розробники отримали $90 мільйонів на п'ятимісне літаюче таксі

Lilium Jet: розробники отримали $90 мільйонів на п'ятимісне літаюче таксі

Фото, відео
Укрінформ
Розробники літаючого таксі Lilium Jet отримали $90 млн інвестицій на розробку комерційної п'ятимісної моделі.

Про це повідомляє ITC.

"Німецький стартап Lilium отримав $90 млн інвестицій від компаній Tencent, Atomico, Obvious Ventures і банківської групи LGT на розвиток власного проекту літаючого таксі. Кошти підуть на розробку п моделі Lilium Jet, а також розширення штату компанії до 70 осіб. Таким чином, з урахуванням першого раунду інвестицій в минулому році, на якому стартап отримав $10 млн, сумарні інвестиції в проект перевищили позначку $100 млн", - пише The Verge.

Передбачається, що Lilium Jet зможе перебувати в повітрі близько години, пересуваючись з максимальною швидкістю до 300 км/год — таким чином його пасажири зможуть не тільки використовувати його в якості таксі для пересування в межах міста, але і вирушити за маршрутом Лондон — Париж.

Читайте також: Німці протестували літаючий електрокар з вертикальним підйомом

Нагадаємо, що в квітні поточного року стартап Lilium успішно випробував двомісний прототип літаючого таксі, представлящий собою конвертоплан з вертикальним злетом і посадкою. У рух його приводять 36 електродвигунів з лопатями, встановлені на спеціальних рухливих блоках крил, сумарною потужністю 435 к. с. Ємність аккумулятороной батареї становить 320 квт, повна маса Lilium Jet — 600 кг, включаючи вантажі і пасажирів загальною масою 200 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-