Зонд NASA наближається до межі Сонячної системи

Зонд NASA наближається до межі Сонячної системи

Укрінформ
Космічний зонд NASA New Horizons наближається до найбільш далекого світу, який будь-коли фотографували.

Про це повідомляє NASA.

"У найближчу добу New Horizons увійде в історію! Космічний корабель NASA наближається до найбільш далекого об'єкту, будь-коли дослідженого космічним кораблем - 4 мільярди миль від Сонця і ~ 1 мільярд миль від Плутона", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це можливо найстаріше космічне тіло, сфотографоване людством - крихітний, далекий світ під назвою Ультіма-Туле.

Історичний момент транслюватиметься у прямому ефірі 1 січня 2018 року, аби відзначити політ таємничого об'єкта в темній і холодній області космосу, відомій як пояс Койпера.

Відео буде супроводжувати гітарний гімн, записаний легендарним гітаристом Queen Брайаном Мейем, який також має вчений ступінь з астрофізики.

Ультіма-Туле виявили в 2014 році за допомогою космічного телескопа Hubble.

Проліт буде швидким, зі швидкістю дев'ять миль (14 кілометрів в секунду).

Читайте також: NASA створює кумедні постери до своїх місій

Сім приладів на борту будуть записувати зображення з високою роздільною здатністю і збирати дані про його розмір та склад.

Ултіма-Туле названа на честь міфічного, далекого північного острова в середньовічній літературі і картографії і означає "за межами відомого світу".

«Ми нарешті досягли околиць Сонячної системи, тих речей, які були там з самого початку і майже не змінилися - ми думаємо. Ми дізнаємося», - сказав Хел Уівер з Лабораторії прикладної фізики Джона Хопкінса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-