Facebook відкриє у Ризі центр, який шукатиме в постах

Facebook відкриє у Ризі центр, який шукатиме в постах "мову ненависті"

Укрінформ
Компанія Facebook відкриє у латвійській столиці відділення, яке займатиметься модерацією публікацій користувачів соціальної мережі, мовами країн Балтії, а також російською мовою.

Про це повідомляє портал Delfi.lv з посиланням на керівництво Facebook і його субпідрядника.

Повідомляється, що близько 150 працівників ризького офісу відстежуватимуть публікації на мовах країн Балтії (латиською, литовською і естонською), а також російською мовою. Офіс у Ризі у 2019 році на замовлення Facebook відкриє німецька компанія CCC (Competence Call Center). Основним завданням ризького підрозділу буде перевірка того, наскільки публікації користувачів відповідають стандартам соціальної мережі.

"Люди, які вважають, що побачили щось, що не відповідає правилам змісту, повідомляють про це нам. Далі ми використовуємо комбінацію автоматичних рішень і людської участі. Участь людини дуже важлива. З огляду на наші розміри, ви можете уявити кількість повідомлень, які ми отримуємо", - заявив Аллан.

За його словами, якщо мова йде про "мову ненависті", то важливо, щоб модератор володів цією мовою. Тому в Ризі працюватимуть люди, які володіють мовами Східної Європи. Уточнюється, що в майбутньому "лінгвістичне коло" планується розширити.

Читайте також: Кремль поширює фейк, що Україна готує хіматаку на Донбасі — Золотухін

Виконавчий директор ССС Ульф Хербрехт заявив, що в Ризі буде забезпечене робоче середовище вищої якості і найкраща в галузі підтримка команді, така ж, як і в інших подібних центрах Facebook - у Барселоні і Ессені.

На даний момент модерацію публікацій на Facebook забезпечують близько 30 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-