У Росії Google погрожують штрафом за відмову підключитися до

У Росії Google погрожують штрафом за відмову підключитися до "держсистеми"

Укрінформ
Роскомнагляд 26 листопада складе перший адмінпротокол проти Google про стягнення штрафу в 500-700 тисяч рублів через те, що пошуковик не підключився до держсистеми з переліком заборонених у РФ сайтів.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на главу відомства Олександра Жарова.

Голова Роскомнагляду заявив, що компанія Google у своєму листі заявила про виконання російського законодавства. Проте російське відомство впевнене у зворотному, оскільки компанія не підключилася до інтерфейсу, через який завантажується єдиний реєстр забороненої інформації. Відповідно, за словами Жарова, відомство 26 листопада складе адміністративний протокол відносно Google за відмову від підключення у федеральній державній інформаційній системі. Він додав, 14 листопада у Роскомнагляді пройде зустріч з менеджером компанії Google.

Читайте також: Московський суд відхилив скаргу Telegram на рішення про блокування

Раніше 25 жовтня Роскомнагляд повідомив, що регулятор за підсумками перевірки зафіксував факт невиконання компанією Google раніше відправленої їй регулятором вимоги про підключення до федеральної державної інформаційної системи (ФДІС), що містить перелік заборонених сайтів. Через 30 днів за невиконання цих вимог для юридичних осіб передбачено адміністративну відповідальність - штраф у розмірі від 500 до 700 тисяч рублів ($7, 4-10,4 тис.).

Випадок з Google стане першим подібним штрафом, виписаним у Росії великій інтернет-компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-