Hyperloop за планом: Омелян розповів, як реалізовують проект

Hyperloop за планом: Омелян розповів, як реалізовують проект

Укрінформ
Реалізація проекту Hyperloop в Україні йде за планом.

Про це в ефірі Радіо НВ повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми дотримуємося графіка. До кінця року очікуємо наукове обґрунтування від НАНУ, потроху вже шукаємо інвесторів, розуміємо, де ця площадка може бути. Є цікаві речі. Як тільки будемо готові вийти публічно – відразу ж про це скажемо", – сказав він.

Раніше Омелян говорив, що запуск надшвидкісного поїзда за технологією Hyperloop в Україні може відбутися в найближчі 5, максимум 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop. Оцінка може бути надана вже до кінця цього року.

Читайте також: Hyperloop в Лос-Анджелесі — вже з 10 грудня. А в Києві він потрібен?

У червні цього року Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop в світі — Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з меморандумом, сторони будуть спільно розробляти технологію і шукати інвесторів для цього проекту.

Hyperloop ("Гіперпетля") складається з аеродинамічної труби і капсули, здатної рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили в $ 6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-