У Генштабі розповіли, як просувається створення кібервійськ

У Генштабі розповіли, як просувається створення кібервійськ

Укрінформ
У ЗСУ тривають заходи зі створення підрозділів захисту інформації та кібербезпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах.

До кінця поточного року для одного з підрозділів військ зв'язку буде закуплене обладнання і програмне забезпечення для створення навчально-тренувального комплексу з кібербезпеки.

Про це заявив начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ Володимир Рапко в інтерв'ю виданню «Телеком. Військовий зв'язок» (жовтень 2018 року), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Продовжується виконання організаційних заходів щодо створення відповідних підрозділів захисту інформації та кібербезпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах. Деякі з цих підрозділів уже набувають бойових спроможностей щодо захисту інформаційно-телекомунікаційних систем оборони України та ЗСУ», - зазначив Рапко.

За його словами, для 179-го Об'єднаного навчально-тренувального центру військ зв'язку ЗСУ буде закуплено обладнання до кінця 2018 року, яке дасть змогу проводити тренування з кібербезпеки.

Читайте також: НАТО допомагає Україні розробляти навчальний курс із кіберзахисту

Рапко також поінформував, що українські підрозділи з кібербезпеки активно беруть участь у міжнародних навчаннях. «Цього року ми вперше взяли участь у багатонаціональних навчання НАТО CWIX-2018. Наша команда отримала високі та позитивні оцінки від партнерів. Уже більше чотирьох років наші фахівці з кібербезпеки на постійній основі навчаються на курсах з кібербезпеки, що проходять у школах НАТО», - поінформував начальник Головного управління зв'язку.

Згідно з його інформацією, у подальшому українські військові планують узяти участь як у двосторонніх навчаннях із кібербезпеки, так і в багатонаціональних навчаннях, таких як Locked Shields, Crossed Swords, Cyber Coalition.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-