У Міноборони РФ припускають, що ракету

У Міноборони РФ припускають, що ракету "Союз" пошкодив підйомний кран

Укрінформ
Ракету-носій «Союз», що здійснила аварійну посадку, могли пошкодити при збірці на російському космодромі Байконур.

Про це повідомляє Эхо Москвы.

За словами джерела, близького до Міноборони Росії, вочевидь, пошкодження завдали під час переміщення бічного блоку підйомним краном.

Спыврозмовник наголосив, що до аварії призвела не конструкторська помилка і не заводський брак. В «Роскосмосі» кажуть, що доповідь про причини буде готова до кінця тижня.

Як повідомляв Укрінформ, під час запуску ракети "Союз-ФГ" на космодромі Байконур сталася аварія. Через дві хвилини після старту, при відділенні бічних блоків першої ступені від центрального блоку другої ступені ракети-носія, спусковий апарат з космонавтами здійснив аварійну посадку. Екіпаж залишився живий.

Читайте також: Часті аварії позбавляють Росію привабливості для співпраці в космосі — AFPC

У складі експедиції, яка повинна була летіти на МКС, був космонавт Роскосмосу" Олексій Овчінін і астронавт NASA Нік Хейг. Третє місце на кораблі зайняв контейнер з вантажем.

За інформацією російських ЗМІ, в 2010 році Росія здійснила 13 невдалих запусків своїх ракет-носіїв. Причиною невдач стали збої в роботі самих ракет або розгінних блоків. Вісім таких запусків було здійснено з космодрому Байконур, три з Плесецького, по одному - з морської платформи в Тихому океані у рамках програми "Морський старт", а також з нового російського космодрому "Восточный".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-