Часті аварії позбавляють Росію привабливості для співпраці в космосі — AFPC

Часті аварії позбавляють Росію привабливості для співпраці в космосі — AFPC

Укрінформ
Останні невдачі Росії в космічних програмах погіршують майбутні перспективи для росіян у цій галузі, посилюють привабливість американських проектів та створюють більші перспективи для міжнародної співпраці, в тому числі для України.

Про це розповів у коментарі Укрінформу в п'ятницю в Вашингтоні президент Американської ради з питань зовнішньої політики (AFPC) Герман Пірчнер.

"Я думаю, що це робить більш привабливим американські альтернативні технології, які розробляються зараз компанією SpaceX та іншими", - прокоментував американський експерт останню аварію російського носія "Союз - ФГ".

Він погодився, що російські космічні програми є предметом міжнародної уваги, в тому числі, перспективи їх майбутнього розвитку. Однак подібні аварії зменшують перспективи майбутнього для росіян, підкреслив експерт. При цьому Пірчнер уточнив, що має на увазі не тільки програму МКС, а й багато інших проектів у цій сфері.

Читайте також: Через аварію "Союз-ФГ" космонавти можуть "зависнути" на орбіті до лютого - ЗМІ

Експерт також зазначив, що зараз відкривається багато можливостей для міжнародної співпраці в космічній галузі, в тому числі для спільних проектів України зі Сполученими Штатами та іншими країнами. У цьому зв'язку він позитивно відзначив наявність у України можливостей для розробки та інженерінгу ракетних систем.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер сталася аварія під час запуску ракети "Союз-ФГ" на космодромі Байконур. Через дві хвилини після старту, під час відділення бічних блоків першого ступеня від центрального блоку другого ступеня ракети-носія, спусковий апарат з космонавтами здійснив аварійну посадку. Екіпаж залишився живим.

У складі експедиції, яка мала відправитися на МКС, був космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчинін і астронавт НАСА Нік Хейг. Третє місце на кораблі зайняв контейнер з вантажем.

За інформацією російських ЗМІ, 2010 року Росія здійснила 13 невдалих запусків свої ракет-носіїв. Причиною невдач стали збої в роботі самих ракет або розгінних блоків. Вісім таких запусків були здійснені з космодрому Байконур, три з Плесецького, по одному - з морської платформи в Тихому океані в рамках програми "Морський старт", а також з нового російського космодрому "Східний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-