Україна домовилася з чеською Excalibur про спільні розробки військової техніки

Україна домовилася з чеською Excalibur про спільні розробки військової техніки

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» та чеська компанія Excalibur підписали меморандум щодо об'єднання зусиль з метою розробки, виготовлення та маркетингового просування інноваційної продукції в галузі бронетехніки.

Церемонія підписання меморандуму відбулася під час щорічної виставки «Зброя та безпека-2018» в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це можливість залучити фінансування та інвестиції у дослідно-конструкторські роботи, профінансувати перспективні зразки, довести їх до серійного виробництва. Це також нагода сформувати інноваційні технологічні ланцюги з модернізації нашої бронетехніки і розробки перспективних зразків», - наголосив гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін.

На його думку, підписання меморандуму із чеською компанією є для концерну нагодою отримати стратегічного партнера на території країни-члена Альянсу.

Співпраця ДК «Укроборонпром» та Excalibur передбачає спільне постачання високотехнологічної продукції на ринки третіх країн.

Читайте також: Українська армія отримала нову техніку - 16 танків та 5 БТРів

Згідно з документом, сторони готові спільно здійснювати науково-технічну та дослідно-конструкторську діяльність, спрямовану на створення нових зразків військової техніки та озброєнь.

Як повідомлялося, у вівторок, 9 жовтня, у Києві відкрилася виставка «Зброя та безпека-2018», на якій презентовані зразки сучасного озброєння та військової техніки українських та іноземних виробників, зокрема із Європи, Азії та Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-